International Full Size Jeep Association
Home Forums Reader's Rigs Tech Library Trail Stories FSJ-List
International Full Size Jeep Association  

Go Back   International Full Size Jeep Association > Tire Kickin' > Fuel Injection

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-10-2017, 10:38 AM
elskeptico's Avatar
elskeptico elskeptico is offline
327 Rambler
 
Join Date: Sep 03, 2003
Location: Bay Area, CA
Posts: 727
speed sensor (VSS)

Anyone know if this style speed sensor would work on our rigs with the speedo cable and for a Ford TBI conversion? Seems to be for 90s Wranglers and Dakotas...

__________________
1979 Cherokee Chief S, 360, TFI, Part-time conversion, rust
Reply With Quote
  #2  
Old 05-10-2017, 03:08 PM
babywag's Avatar
babywag babywag is offline
out of order
 
Join Date: Jun 08, 2005
Location: Land of froot loops and cukcoo-nuts, CA
Posts: 9,458
Depends on the signal it generates, and what the FI system is looking for.

Not familiar with a Ford TBI setup, so dunno
__________________
Tony
Reply With Quote
  #3  
Old 05-10-2017, 03:23 PM
elskeptico's Avatar
elskeptico elskeptico is offline
327 Rambler
 
Join Date: Sep 03, 2003
Location: Bay Area, CA
Posts: 727
Quote:
Originally Posted by babywag
Not familiar with a Ford TBI setup, so dunno

Sorry, I meant the GM TBI setup.
__________________
1979 Cherokee Chief S, 360, TFI, Part-time conversion, rust
Reply With Quote
  #4  
Old 05-10-2017, 03:42 PM
elskeptico's Avatar
elskeptico elskeptico is offline
327 Rambler
 
Join Date: Sep 03, 2003
Location: Bay Area, CA
Posts: 727
Did some more digging and this won't work. GM TBI needs 2K pulses per mile. I think this other one I found is hall effect, not pulses.
__________________
1979 Cherokee Chief S, 360, TFI, Part-time conversion, rust
Reply With Quote
  #5  
Old 05-10-2017, 10:25 PM
Mr. Wilson's Avatar
Mr. Wilson Mr. Wilson is offline
Member
 
Join Date: Feb 23, 2016
Location: Oswego KS
Posts: 18
http://www.jagsthatrun.com/Pages/Spe...eedometer.html

Check here for a 2K pulse sensor.
__________________
76 Wagoneer 360/T400/QT
69 F100 SWB 390/5 speed
Reply With Quote
  #6  
Old 05-10-2017, 10:54 PM
babywag's Avatar
babywag babywag is offline
out of order
 
Join Date: Jun 08, 2005
Location: Land of froot loops and cukcoo-nuts, CA
Posts: 9,458
Quote:
Originally Posted by elskeptico
Did some more digging and this won't work. GM TBI needs 2K pulses per mile. I think this other one I found is hall effect, not pulses.

Dakota digital sells some VSS stuff if JTR is out of stock again.
__________________
Tony
Reply With Quote
  #7  
Old 10-16-2017, 06:46 AM
KdkGrizz's Avatar
KdkGrizz KdkGrizz is offline
232 I6
 
Join Date: Jul 18, 2014
Location: Howell, MI United States
Posts: 125
Unhappy Holley Sniper ?

Hey guys anyone have any info on what the Sniper EFI would be looking for as far as a speed sensor ? Yep since I went to EFI my “Cruise command” sorry love that description ....mine does not work. But did when I was carbureted.
__________________
Kodi

82 WAGONEER It's a project
360ci 727 and NP208

The early bird may get the worm, but the second mouse always gets the cheese...
Reply With Quote
  #8  
Old 10-16-2017, 07:17 AM
babywag's Avatar
babywag babywag is offline
out of order
 
Join Date: Jun 08, 2005
Location: Land of froot loops and cukcoo-nuts, CA
Posts: 9,458
An EFI install shouldn’t affect or make cruise control inop.
I’d check to make sure throttle cable/chain is connected, that vacuum line(s) are connected, fuse good, etc.
Cruise uses it’s own VSS, separate unit than GM TBI VSS.
I don’t believe the Sniper utilizes a VSS signal.
__________________
Tony
Reply With Quote
  #9  
Old 10-16-2017, 02:12 PM
KdkGrizz's Avatar
KdkGrizz KdkGrizz is offline
232 I6
 
Join Date: Jul 18, 2014
Location: Howell, MI United States
Posts: 125
Ok feeling really embarrassed here. Where is the cruise control speed sensor??
__________________
Kodi

82 WAGONEER It's a project
360ci 727 and NP208

The early bird may get the worm, but the second mouse always gets the cheese...
Reply With Quote
  #10  
Old 10-17-2017, 07:15 PM
TexasJ10's Avatar
TexasJ10 TexasJ10 is offline
360 AMC
 
Join Date: Jan 03, 2002
Location: Houston, Texas
Posts: 2,770
The speed sensor for cruise is installed in the middle of the speedometer cable. Trace it from the firewall back towards the transfer case and you will see it.
__________________
* 1981 stepside, 360, 727, 208, almost stock daily driver.
* 1982 Laredo j-10, 360, 727, in rough shape and in the process of being rebuilt with 401, NV4500, Klune,
. NP205,d60 front, d70 rear, fender work and minimal lift. It will probably take 10 years
* 1973 jcab mounted on 1983 j20 frame. 360/t18/208 d44/d60. Almost completed
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Harbor Freight 12k Winch Suddendeath General FSJ Discussion 73 07-02-2015 09:46 AM
wondering what a 5 speed is worth tazjeeper General FSJ Discussion 12 12-30-2011 02:46 PM
idle speed adjustment question beloth General FSJ Tech 5 03-11-2009 06:19 PM
Automatic to 4 Speed swap Jeepster226 General FSJ Tech 5 07-04-2006 12:19 PM
FSJ FOUR SPEED AUTO ? PAUL DENISON General FSJ Tech 2 12-05-2000 01:04 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:23 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
corner corner