International Full Size Jeep Association
Home Forums Reader's Rigs Tech Library Trail Stories FSJ-List
International Full Size Jeep Association  

Go Back   International Full Size Jeep Association > Tire Kickin' > Fuel Injection

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2016, 12:56 AM
blazer3664's Avatar
blazer3664 blazer3664 is offline
350 Buick
 
Join Date: Mar 08, 2009
Location: Fayette county Illinois
Posts: 975
TBI install (7427) comunication issues

OK, its in and starts. Thats about it right now.

GM tbi running 7427 PCM for my future 4L80 swap (727 for now). I have tunerpro RT, a Moates Autoprom.
BJDR 94 truck 5.7tbi 4l80 bin
Advanced $OE TP5 v250.xdf
A220 trans 1 $OE TP5 v250.adx
I also have the trans 2 version of the above adx
If anyone knows what the difference is ?????? I have looked around and could not find out for sure. Guessing one is 4L60 and the other 4L80 ?

Might be looking for a different "Dash" if anybody has suggestions. Basic with all the important engine readings for now. This one is missing Map readings and I cant seem to find it by right clicking any of the gauges.


Tunerpro RT even recognizes the Autoprom, and will connect to the pcm......or so it says...thats where I am hung up at, same as last time I tried to get my injection going.

Even though it shows at the bottom "connected" and shows 8.?-12.? hz none of the data on the dash ever changes.

Ex. tps shows "2" when I open the dash, yet if I cycle the throttle it never changes. Start the Jeep...........no changes.

Across the bottom I got
Emulating Hardware: Autoprom v2.17.A
and -as mentioned, XX.XX hz Errors 0 DA: connected.

Also just noticed it will do all that without being connected to a pcm..........??

Is it possible my pcm and/or aldl cable is bad and thats why no data?


Any ideas?

Thanks for the help,
Jim
__________________
modified flares, removable top, OBA w/200psi tank,
LQ4, 4L80e,NWF doubler w/upside down 203
SOA w/ D44s F+R for now
H1 wheels+tires (cut), hydroboost brakes
custom shackle flip
W/F150 springs
-----Coming Soon-----
snorkels,
OX'd D60/14B-FF
Reply With Quote
  #2  
Old 09-13-2016, 07:40 AM
babywag's Avatar
babywag babywag is offline
out of order
 
Join Date: Jun 08, 2005
Location: Land of froot loops and cukcoo-nuts, CA
Posts: 9,377
Are you sure you are connected to datastream?
There is a little connect/disconnect button for it vs. emulation hardware connection.
I have never used the AutoProm, many have had issues getting them to communicate. There are jumpers that need to be correct, and also issues with OS being used. Win10 etc. Seems XP or Win7 work best.

Moates has pretty detailed info on their site.
I've always used cheap DIY usb aldl stuff off eBay and never had a problem.
__________________
Tony
'88 GW (aka Babywag) and '90 GW (aka JUNKbucket) both fuel injected
1994 Caprice wagon
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
D.I.Y Throttle body injection write up (With pics!!!!) and this is no hoax Wagoneerlover Engine 28 06-25-2007 12:43 PM
TBI - idle issues crispyboy General FSJ Tech 10 01-15-2007 02:21 PM
Howell TBI install tips Dude Fuel Injection 17 10-05-2006 12:04 PM
So I started the TBI install but it didn't go so smoothly... derf Fuel Injection 7 02-26-2006 10:44 AM
Engine R & R write up SFFSJ General FSJ Tech 0 04-16-2003 05:03 AM


All times are GMT -6. The time now is 01:53 AM.


Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
corner corner